U bent hier: Home » Opleidingen » Muziekinstrumentenbouw

De lessen van de afdeling muziekinstrumentenbouw gaan door in de ateliers van het Centrum voor muziekinstrumentenbouw te Puurs.

Deze ateliers bevinden zich in een historisch pand, een oude elektriciteitscentrale op een boogscheut van het treinstation van Puurs. De samenwerking met de vereniging Centrum voor muziekinstrumentenbouw vzw maakt het mogelijk de cursisten in een ideale werksfeer en met het nodige gespecialiseerde materieel te kunnen begeleiden. 

De cursisten kunnen kiezen uit een brede waaier van instrumenten: viool, altviool, contrabas, viola da gamba, romantische gitaar, klassieke gitaar, luit, steel-string gitaar, solid body gitaar of bas, archtop gitaar, klavecimbel, clavichord, spinet, ..., verspreid over drie afdelingen.

De bouwcursus is hoofdzakelijk op de praktijk gericht en de cursisten worden daarbij individueel begeleid. Daarnaast worden heel wat aspecten van muziekinstrumentenbouw ook theoretisch benaderd. Een grondige kennis van zeer uiteenlopende houtbewerkingstechnieken staat centraal in de opleiding. De nadruk ligt op het correct gebruik en afstellen van handgereedschap, maar ook machinewerk komt in de cursus aan bod.

 

Voor verdere specifieke informatie over deze afdeling:
Centrum voor Muziekinstrumentenbouw
Guido Gezellelaan 89
2870 Puurs
tel. 03 889 49 33
cursisten@cmbpuurs.be
http://www.cmbpuurs.be