U bent hier: Home » Opleidingen » Grafisch en Fotografie » Zwart/wit fotografie en printen voor fotografen

Inhoud Zwart/wit fotografie en printen voor fotografen

ZWART-WITFOTOGRAFIE
Fotograferen in zwart-wit gebeurt in het digitale tijdperk enigszins anders dan vroeger. Voor het beste resultaat worden de beelden best eerst in kleur vastgelegd op de camera, om ze achteraf op de computer om te zetten in zwart-wit. In deze cursus leer je hoe dat moet.
Wat zijn de beste onderwerpen voor zwart-wit? Waar moet je rekening mee houden tijdens het fotograferen? Welke software is het best geschikt voor zwart-witconversie? We laten je uitgebreid kennis maken met Nik Silver Efex Pro, een gratis beeldbewerkingsprogramma waarmee je digitale zwart-wit beelden produceert die de kwaliteit van analoge zwart-witfoto’s evenaart.

PRINTEN VOOR FOTOGRAFEN
In deze cursus wordt ook heel veel aandacht besteed aan het leren printen van je beelden. Zelfs al heb je thuis geen eigen inkjet fotoprinter en stuur je je beelden door naar een externe printservice, dan nog kan je heel veel halen uit deze cursus.
Je ontdekt het belang van een gekalibreerd beeldscherm, hoe je je beelden schaalt en aanscherpt ter voorbereiding van printing en hoe je - dankzij de techniek van softproofing - tot betere eindresultaten komt. We laten je kennis maken met verschillende papiersoorten en leren je hoe je papierprofielen gebruikt om tot een betere weergave op print te komen.
Ter afronding van het onderdeel zwart-wit start je met het maken van zwart-witprints van professioneel niveau, om gaandeweg over te schakelen op kleurenprints. En het beste van allemaal is dat je het allemaal zelf doet. CVO Rivierenland beschikt over een eigen professionele fotoprinter waarop - tegen kostprijs - je je eigen beelden in museumkwaliteit kunt afprinten!
 

Evaluatie

Permanente evaluatie.

Voorkennis

Geen.

Inschrijvingsgeld

Inschrijvingsgeld: € 1,50 / lestijd (60 lestijden).

Indien je in aanmerking wenst te komen voor een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van het inschrijvingsgeld klik hier.

Cursusmateriaal

Wij werken met eigen cursusmateriaal: € 3,00, € 5,00 of € 8,00 (afhankelijk van het aantal lestijden)

Opleidingscheques

Deze opleiding (inschrijvingsgeld en cursusmateriaal) kan je betalen met opleidingscheques.

Inschrijven

Klik hier om je online in te schrijven.