U bent hier: Home » Opleidingen » Grafisch en Fotografie » DF 3 - Portret

Inhoud Digitale Fotografie 3 - Portret

In deze module staat de mens voorop. Wat verstaan we onder een sterk portret? Welke zijn de belangrijkste portretgenres?

Je duikt onze fotostudio’s in waar je in kleine groepjes kennis maakt met de basislichtopstellingen voor portret. Rembrandt- en Paramountlicht, brede en smalle belichtingen, hoofd- en invullicht, haar- en accentlicht, high key en low key… het zal je verbazen hoe snel je deze technieken onder de knie krijgt.

In begin werk je nog met voorbeeldlichtopstellingen en ga je enkele voorbeeldfoto’s zo goed mogelijk proberen namaken, maar als snel begin je je eigen ding te doen en voel je je meester van je eigen fotostudio.

Tijdens een of meerdere ‘modellendagen’ kan je zelf een model meebrengen om die in de studio op hun mooist op de gevoelige plaat vast te leggen.

Werken in de studio is één ding, het maken van portretten met natuurlijk licht een geheel andere uitdaging. Wat is het mooiste natuurlijk licht voor een portret en hoe maak je daar optimaal gebruik van? Wanneer gebruik je best invulflits en wanneer niet?

We gaan ook de baan op om portretten op locatie te nemen. Hoe pak je dat aan? Hoe integreer je de omgeving in een portret? Uiteraard besteden we ook aandacht aan de thema’s groepsportret en zelfportret

Heel even kruip je ook in de huid van een fotojournalist. Je krijgt een opdracht en een deadline... De rest vul je helemaal zelf in.

In de loop van de module werk je tevens aan je eindwerk: een korte reeks eigen portretten waarin je het beste van jezelf legt!

Om praktische redenen worden enkele van de foto-uitstappen in deze module soms op zaterdag(voormiddag) ingepland. Dit gebeurt steeds in overleg met de cursisten. De avondles tijdens de week valt in dat geval weg.

Neem zeker ook een kijkje in onze nieuwe brochure en laat je inspireren!

Voor verdere inhoudelijke informatie kan je hier het opleidingsprofiel downloaden.

Evaluatie

Permanente evaluatie.

Voorkennis

Digitale fotografie 3.

Inschrijvingsgeld

Inschrijvingsgeld: € 90,00.

Indien je wenst in aanmerking te komen voor een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van het inschrijvingsgeld klik hier.

Cursusmateriaal

Het cursusmateriaal (gratis) vind je terug op het leerplatform. Bij de start van de cursus zorgt de lesgever ervoor dat je dit materiaal kan raadplegen.

Inschrijven

Klik hier om je online in te schrijven.