U bent hier: Home » Opleidingen » Grafisch en Fotografie » Digitale fotografie 3 Vrij atelier en portfolio

Inhoud Portfolio

Met deze module rond je de opleiding Digitale Fotografie aan het CVO Rivierenland af.

Fotograferen kan je al, de nadruk ligt hier in de eerste plaats op je ontplooiing als volwaardig fotograaf. Je ontwikkelt een eigen beeldtaal en visie en deelt die na afloop met de buitenwereld.

Geen theorielessen of praktische opdrachten meer! Tijdens deze module werk je 15 weken lang aan een persoonlijk fotoproject mét eindpresentatie. Je wordt hierbij zowel individueel als klassikaal begeleid.

Je eerste taak bestaat erin een eigen thema en invalshoek te zoeken voor je fotoproject. Zoek voorbeelden die je inspireren en leg je ideeën voor aan de klas. Is je project wel praktisch haalbaar? Wat zijn de technische uitdagingen waar je als fotograaf voor staat? Na een diepgaande en kritische discussie ga je aan de slag.

Je komt in de eerste plaats naar de les om je eigen vorderingen aan de klas voor te leggen, maar er staan ook computers en studiomateriaal ter beschikking om dingen op te zoeken, je beelden te bewerken en te experimenteren met lichtopstellingen of gewoon om foto’s voor je project te nemen.

Week na week wordt de totstandkoming van je project op de voet gevolgd door zowel de leerkracht als je collega-cursisten. Alle genomen foto’s worden grondig besproken en geanalyseerd. Ben je op de goede weg of is er bijsturing nodig? Je leert je eigen werk beoordelen en maakt een strenge eindselectie.
Aan het einde van het parcours zal je ook knopen moeten doorhakken wat betreft de presentatie van je project. Je krijgt uitgebreide informatie over de verschillende mogelijkheden. Laat je je foto’s afdrukken op fotopapier of stel je liever een fotoboek of een slideshow samen? Misschien kies je wel voor een trendy fotowebsite. Een goede presentatie is doorslaggevend. Een bewuste keuze maken is dus essentieel.
Wat is er tot slot mooier dan je eigen beelden met de buitenwereld te kunnen delen? Op het einde van de module krijg je opbouwende kritiek van een externe jury. Goede raad die je zal helpen om verder te groeien als fotograaf en in de toekomst nòg beter te worden.
En na al dat harde werk is het uiteraard tijd voor feest. We nodigen je vrienden en kennissen uit om jouw fotoproject en dat van je collega’s te komen bewonderen… waarna we samen het glas heffen op je succes als fotograaf.

Neem zeker ook een kijkje in onze nieuwe brochure en laat je inspireren!
 

Voor verdere inhoudelijke informatie kan je hier het opleidingsprofiel downloaden

Evaluatie

Permanente evaluatie.

Voorkennis

Aangezien dit een afstudeermodule is, vragen we dat je minstens twee specificatiemodules van het onderdeel Digitale Fotografie 3 met succes hebt afgerond.

Inschrijvingsgeld

Inschrijvingsgeld: € 90,00.

Indien je wenst in aanmerking te komen voor een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van het inschrijvingsgeld klik hier.

Cursusmateriaal

Het cursusmateriaal (gratis) vind je terug op het leerplatform. Bij de start van de cursus zorgt de lesgever ervoor dat je dit materiaal kan raadplegen.

Inschrijven

Klik hier om je online in te schrijven.