U bent hier: Home » Opleidingen » Grafisch en Fotografie » Digitale Fotografie 1

Inhoud Digitale Fotografie 1 Basis

Digitale camera’s hebben tegenwoordig zoveel mogelijkheden dat je door het bos de bomen niet meer ziet. In de eerste module leren we je fototoestel dan ook van binnen en van buiten kennen. Resolutie, sluitertijd, diafragma, witbalans, invulflits, jpeg of Raw… het zijn slechts enkele van de onderwerpen die aan bod komen.
Maar techniek is slechts één deel van het verhaal. Leren fotograferen is in de eerste plaats leren kijken. Hoe bouw je een goede compositie op met de lijnen en vormen die je om je heen ziet? Hoe meer je de taal van de fotografie onder de knie krijgt, hoe makkelijker je een boeiend verhaal kunt vertellen met de camera. Foto-uitstappen en praktische oefeningen helpen je op weg.
De analoge fotograaf dook vroeger na het fotograferen de donkere kamer in om het beste uit zijn beelden te halen. Vandaag is de computer de donkere kamer van de digitale fotograaf. In deze eerste module maak je kennis met enkele eenvoudige automatische correctietechnieken die je beelden er alvast een stuk beter zullen laten uitzien.
Voor deze cursus dien je in het bezit te zijn van een digitaal spiegelreflex fototoestel.

Neem zeker ook een kijkje in onze nieuwe brochure en laat je inspireren!

Voor verdere inhoudelijke informatie kan je hier het opleidingsprofiel downloaden.

Evaluatie

Permanente evaluatie.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist.

Inschrijvingsgeld

Inschrijvingsgeld: € 90,00.

Indien je in aanmerking wenst te komen voor een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van het inschrijvingsgeld klik hier.

Cursusmateriaal

Het cursusmateriaal (gratis) vind je terug op het leerplatform. Bij de start van de cursus zorgt de lesgever ervoor dat je dit materiaal kan raadplegen.

Inschrijven

Klik hier om je online in te schrijven.