U bent hier: Home » Opleidingen » Grafisch en Fotografie » Digitale Fotografie 1 voor senioren

Inhoud Digitale Fotografie voor senioren

Wil je betere foto’s leren maken met je digitale camera? Dan is deze module precies wat je zoekt! Je leert je fototoestel van binnen en van buiten kennen zodat je precies weet wat te doen. Begrippen als belichting, ISO- waarde, witbalans en invulflits hebben binnenkort geen enkel geheim meer voor je.
Uiteraard tonen we je ook hoe je foto’s van je camera overbrengt naar de computer en hoe je die het best organiseert. We gaan echter veel verder dan de puur technische kant van de zaak. Om betere foto’s te kunnen maken, moet je anders – met het oog van een fotograaf! - naar de wereld leren kijken. Hoe bouw je een goede compositie op met de lijnen en vormen die je om je heen ziet? Als snel heb je de taal van de fotografie onder de knie, en kan je een boeiend verhaal vertellen met de camera. Met tal van foto-uitstappen en praktische oefeningen helpen we je op weg. In de klas wordt regelmatig tijd uitgetrokken om jouw foto’s te bespreken.
In deze module maak je kennis met enkele eenvoudige correctietechnieken in het gratis beeldbewerkingsprogramma Picasa die je beelden er alvast een stuk beter zullen laten uitzien.

Evaluatie

Permanente evaluatie.

Voorkennis

Geen voorkennis vereist.

Je dient wel in het bezit te zijn van een digitale compactcamera of hybride camera.

Inschrijvingsgeld

Inschrijvingsgeld: € 90,00

Indien je wenst in aanmerking te komen voor een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van het inschrijvingsgeld klik hier.

Cursusmateriaal

Wij gebruiken eigen kopies (€5,00).

Inschrijven

Inschrijven
OPGELET!
Inschrijven voor één van onze cursussen die doorgaan in:
- OTV (Seniorplaza)
- DC De Wilg
- Paepenheide
- Binder (bib Puurs)
- De Nieuwe Ark
- Hof Van Crequi
- CC Ter Dilft (BIC Mariekerke/ bib Bornem/ Kloosterheide)

kun je daar alleen ter plaatse of via hun website. Deze contactgegevens zijn terug te vinden op onze website.