U bent hier: Home » Opleidingen » Informatica » Sociale media zonder zorgen

Sociale media zonder zorgen

Je kan al surfen en e-mailen, maar je wil meer weten over sociale media en cloud-toepassingen? Sociale media zijn belangrijke manieren geworden om contacten te onderhouden met vrienden, collega's, familie,… Je leert hoe je een profiel voor Facebook aanmaakt, vrienden zoekt, berichten, foto’s en video’s plaatst. Omdat privacy belangrijk is, geven we je daarnaast ook nog heel wat tips mee om veilig te werken met Facebook. Er zijn heel wat manieren om jezelf te beschermen!
Naast Facebook, maak je ook kennis met enkele andere belangrijke sociale media: zoals Twitter en Pinterest. Hoe kan ik een tweet plaatsen, wie volgt mij en hoe kan ik anderen volgen en "retweeten"? Hoe Pin je een interessante webpagina? Op al deze vragen krijg je een antwoord.
In deze cursus wordt ook aandacht besteed aan werken in de cloud. Wat zijn de grote voordelen van cloudcomputing? Hoe ga je ermee van start? In dit onderdeel van de cursus maak je onder meer kennis met Dropbox en Google Drive.
 

Evaluatie

Permanente evaluatie.

Voorkennis

Vlot met je computer kunnen werken of de cursus ‘Leren werken met je computer’ en ‘internet en online diensten’ gevolgd hebben.

Inschrijvingsgeld

Inschrijvingsgeld: € 1,50 / lestijd (20, 40 of 60 lestijden).

Indien je in aanmerking wenst te komen voor een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van het inschrijvingsgeld klik hier.

Cursusmateriaal

Wij gebruiken eigen cursusmateriaal, kopiekosten: 20lt: € 3, 40lt: € 5, 60lt: € 8.

Opleidingscheques

Deze opleiding (inschrijvingsgeld en cursusmateriaal) kan je betalen met opleidingscheques.

Inschrijven

OPGELET!
Inschrijven voor één van onze cursussen die doorgaan in:
- OTV (Seniorplaza),
- Paepenheide,
- De Kollebloem (bib Puurs),
- De Nieuwe Ark,
- Hof Van Crequi,
- Ter Dilft (BIC Mariekerke/ bib Bornem/ Kloosterheide),
kun je daar alleen ter plaatse of via hun website. Deze contactgegevens zijn terug te vinden op onze website.